Menu

Zilverdag

Jij kan ook meedoen!

Denk je eens in: Je sieraden mooi uitgestald, het publiek wat al dat moois komt bewonderen en kopen, een dag vol met vakgenoten. Daar kan jij deel van uit maken. Je kunt mee doen als exposant, of aan de wedstrijd Silver Challenge. Ook voor (oud) Vakscholieren is er een mogelijkheid om hier van te proeven op het Jong Talent Plein.

Doe mee aan de Silver Challenge: tijdens de Nationale Zilverdag. In de afgelopen jaren was er verrassend werk te zien. Tijdens de Nationale Zilverdag worden de prachtige werkstukken tentoongesteld in de Hoge Vierschaar onder het stadhuis van Schoonhoven en kunnen bezoekers daar hun stem uitbrengen. Ook zal een vakjury alle werkstukken beoordelen. Naast eeuwige roem zijn er mooie prijzen te winnen

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de website van de zilverdag: https://zilverdag.nl/silverchallenge/

foto: Pauline Barendse van Studio Dubbelop won vorig jaar de Vakjuryprijs met haar werk 'Het Kaartenhuis'.

23087-Dubbelop-003-2048x1151.jpg
22092-056-1024x683.jpg

INFO:
Onze openingstijden Wij zijn er 20 mei 2024 van 10:00-17:00. Het adres van onze showroom is Slootweg 2, 2871 RP Schoonhoven.

Parkeren in Schoonhoven kan erg druk zijn, en veel klanten parkeren daarom hun auto bij ons in de buurt, en lopen het laatste stukje +/- 10 min naar het centrum.

Afhalen
Geen zin om bij drukte te moeten wachten en wil je je bestelling afhalen? Wanneer je van te voren je bestelling plaatst zorgen wij dat het nog op tijd voor je klaar staat.

De website van de zilverdag met verdere informatie:
www.zilverdag.nl

NAT.-ZILVERDAG_29-MEI-2023-0800-800x1200.jpg

Wat is de Nationale Zilverdag?

Wie ‘Schoonhoven’ zegt, zegt ‘Zilverstad’. Al eeuwenlang wordt het maken van sieraden, zilveren voorwerpen en zilverkunst geassocieerd met de stad Schoonhoven. Jaarlijks bezoeken op Tweede Pinksterdag meer dan 20.000 mensen de Zilverdag en dus de Zilverstad. En elk jaar is het op die dag weer een feest om juist dan door onze oude middeleeuwse vestingstad te dwalen….

Wat is er te doen?
Alle ateliers van goud- en zilversmeden openen hun deuren op deze feestelijke dag en daarnaast laten vanuit meer dan 140 locaties, kramen en paviljoens goud- en zilversmeden, graveurs en edelsteendeskundigen de geheimen van hun vak zien. Vakschool Schoonhoven geeft voorlichting, het Zilvermuseum biedt allerlei extra’s en er zijn exposities en demonstraties. Het zilver in al zijn facetten is hier te bewonderen. Op de Nationale Zilverdag vindt ieder iets wat hem – en zeker ook háár – aanspreekt, verrast of verrijkt.

Tekst gaat verder onder foto: