Menu

8 maart 2024 bestaan wij 25 jaar. Lees hier over ons bedrijf..

25 jaar! Over Ons

De webshop werd mooier en moderner, en tegenwoordig sturen we door heel Europa.

Alles is efficiënter geworden,maar we vinden het belangrijk dat de kern van ons bedrijf hetzelfde blijft zoals het ooit gestart is: klaar staan voor onze klanten. Een kopje koffie, advies of een korte pep-talk aan de studenten. Dat is wat ons bedrijf uniek maakt.

team-2.jpg
image0.jpeg

VERHUIZING

Het bedrijf groeide door, en het pand in het oude centrum werd veel te klein. Daarom verhuisde het bedrijf naar het huidige pand aan de Slootweg in Schoonhoven. Het bedrijf was helemaal zelfstandig en de naam werd veranderd naar Herens & Herens, naar zowel Mees & Marrie, maar ook de twee generaties Herens-en binnen het bedrijf.

We moesten afscheid nemen van onze lieve man en vader Mees. Dat was niet makkelijk, maar we besloten onze schouders er onder te zetten, en Herens & Herens door te zetten.
Tegenwoordig wordt het bedrijf gerund door Marrie, Liesbeth en Anne Herens.

Waar eerst de meeste klanten bij ons langskwamen en er enkele pakketjes per dag telefonisch besteld werden, ging er steeds meer via de post.
Er kwam een webshop. In het begin liepen we met de pakketjes naar het postkantoor, daarna ging dat met de auto.

Ons team werd groter. We werken tegenwoordig met een enthousiast team. Omdat bijna iedereen zelf ook achter de werkbank zit als edelsmid is de liefde voor het van Edelsmeden groot en werken we met veel plezier.

anne-en-liesbeth.jpg
opening-herens-schmalz.jpg
mees-herens-krant-artikel-opening.jpg

Er werd en samenwerking met leverancier Schmalz uit Pforzheim opgezet, een pand gevonden en hard geklust.

In de Lopikerstraat opende daar Herens & Schmalz zijn deuren. De eerste week leek het eerder een bloemenzaak, omdat de showroom vol stond met boeketten van alle relaties die Mees en Marrie succes wensten en blij waren dat er weer benodigheden te koop waren in Schoonhoven.

Omdat de Vakschool in Schoonhoven gevestigd is, kwamen er ook veel scholieren over de vloer. De band met de Vakschool en de studenten is altijd erg leuk geweest. Er waren momenten waarop Mees nieuwe apparaten kwam demonstreren op school, de nieuwe leerlingen op hun rondje door de stad bij ons verwelkomd werden, of als na het verpesten van een werkstuk de pot met drop in combinatie met de bemoedigende woorden van Mees, leerlingen weer vol goede moed de deur uit lieten gaan.

Marrie werkte hard achter de schermen. Ze stond altijd klaar voor de boekhouding, inkoop en als steun en toeverlaat voor Mees en het gezin.

Dochter Liesbeth werd werkzaam binnen het bedrijf, en naast haar opleiding aan de Vakschool hielp dochter Anne in haar vrije uren ook steeds meer mee.

mees-herens-portret.jpg

MEES HERENS

Een rasechte Schoonhovenaar. Als jonge knul ging hij de Zilverstad al rond, want dan hielp bij zijn vader bij het schilderbedrijf.

Hij werd werkzaam bij Drijfhout in Amsterdam, en later runde hij samen met zijn collega Ton de vestiging in Schoonhoven. Toen deze vestiging plotsklaps sloot nam hij samen met zijn vrouw Marrie een besluit. Want de liefde voor Schoonhoven, het vak edelsmeden en alle klanten was te groot om daar afscheid van te moeten nemen.

Graag in voor een praatje, altijd willen helpen, en zijn vrolijke instelling zorgde er voor dat de winkel ook vaak "Mees" werd genoemd. Wij zien nog steeds boodschappenbriefjes waarboven zijn naam staat geschreven.

oude-foto.jpg

Zo zie je hier een foto van zilversmid Piet Heerens, die bekend staat om zijn drijfwerk. Hij kon uit een plaatzilver namelijk prachtige vormen omhoogwerken. Tip: Zijn kikkerschalen, waarop een kikker op een lelieblad te voorschijn werd getoverd, zijn nog steeds te bewonderen in de Edelambachtshuys op de haven.

En nog verder terug; P. Heerens. Het verhaal gaat dat hij deze vogel maakkte van omgesmolten zilveren munten.
Heel veel verder gaan de fotos helaas niet, maar er is terug te vinden dat onze voorvader Abraham Heerens, geboren in 1708, al als zilversmid werkzaam was in Schoonhoven. Bijzonder toch!?

thumbnail_image0.jpg

OVER ONS
Wij zijn Herens & Herens. Dat wij als familiebedrijf benodigdheden leveren aan de edelsmid is geen toeval, want wist je dat familie Herens al generaties verbonden is aan het edelsmeden? Zelfs zo lang dat we in onze mooie Zilverstad de familie zijn met de meeste generaties smeden. Daar zijn we stiekem best een beetje trots op.

Op 8 maart 2024 bestaat ons bedrijf 25 jaar. Daarom vertellen we je hier met veel plezier iets meer over ons en het bedrijf